Briolen Sofren

 

Billly, som vi valt att kalla honom, är renrasig Welsh Mountain. Han är född 1999 på Briolen Stud i Storbritannien. Billy blev importerad till Sverige som treåring och kom till oss sommaren 2010.

 

Han är en mycket söt och snäll herre. Billy vet att han är snygg och visar gärna upp sig för våra ston eller andra som vill titta. Han har blivit stalltjejernas favorit då han gärna låter sig ryktas och kammas hur länge som helst...

 

Han är 112cm hög och bär den speciella färgen Palomino.

 

Hälsa:

Billy är kontrollerad och besiktigad enligt jordbruksverkets och Svenska Hästavels förbundets defekt listor utan anmärkning.

 

Utställningsmeriter:

Billy är visad flera gånger med guld-poäng och bra placeringar, senast visades han för en engelsk domare på SWF's hingstutställning i Örebro den 9/4-11 och blev guldbelönad klassvinnare och champion sektion A!

 

Tävlingsmeriter:

När Billy kom till oss 11 år gammal hade ingen lyckats rida in honom. När han bott hos oss ca 6 månader satt Linda på honom för första gången, och det gick hur bra som helst. Sen hjälpte vår dåvarande stalltjej (Alicia) oss att rida honom och det har aldrig varit några problem med nånting! Men eftersom han är lite äldre och inte utbildad så har vi inte heller tagit ut honom på några tävlingar.

 

Betäckningskostnader 2016:

Språng och betäckningskostnader: 4000kr Fölavgift: 1000kr totalt 5000kr inkl. moms

 

Billy finns tillgänglig för betäckning för friska ston av alla raser. Betäcker ston upp till 145cm. (Har betäckt ett arabsto som fick ett stoföl)

 

Han innehar livstidslicens och är godkänd för avel.

 

Alla avkommor är registreringsberättigade SWF, SH eller ASRP