Till Minne av - In memorial

Clavinstown Missy (IRE)

e. Thunder Storm (IRE) u. Ashfield Clavinstown (IRE)

1993 - 2015

Missy gick tragiskt bort i samband med sin förlossning av 2015 års Puccini-avkomma. Hon är begravd här hos oss i en vacker björk-slänt i en av sommarhagarna och hon kommer alltid finnas kvar i våra hjärtan....

 

Missy, som vi valt att kalla henne, är renrasig Connemara ponny. Hon är född 1993 hos Mr Jeramiah G Campion på Irland 1993. Missy blev importerad till Sverige 2002. Hon kom till vår gård i feb -07. Och hon är vår son Linus ponny, han har ridit henne sen han kunde gå.

 

Hon är en mycket förnäm och snäll dam. Hon bär en värdighet som säkert kommer från hennes forna glansdagar som tävlingsponny, då hon vann seger efter seger på alla de stora arenorna som Globen, Falsterbo och Scandinavium. Missy har ett milt temperament och är trygg och stabil. Enda gången hon hettar till är när hon får en van ryttare på ryggen då tävlingsinstinkten återigen väcks till liv. Annars trivs hon bäst med att vara mamma nu förtiden. Och hon gör ett utmärkt jobb!

 

Hon är 143cm hög och bär den speciella färgen Perlino.

 

Hälsa:

Missy är en frisk och stark ponny som i princip aldrig är sjuk.

 

Utställningsmeriter:

Missy är avelsvärderad klass 1.

 

Tävlingsmeriter:

Missys lista på tävlingsmeriter kan göras kilometer lång... Men för att nämna något så har hon åtskilliga vinster i Msv hoppning och har tävlat Gymkhana under Younes Ahlbom med flertalet SM-segrar, EM- segrar och var landslagsmedlem innan hon blev "pensionerad" och avelssto hos oss.

 

Avkommor:

Golden Mr Starbuck, buckskin hingst (valack) -09 e. Puccini      (tävlingshoppar med mycket goda resultat)               

Golden Mr Niceguy, palomino hingst (valack) -10 e. Puccini             

Golden Miss Moneypenny, palomino sto -11 e. Puccini

Golden Mr Muscle, palomino hingst (valack) -12 e. Puccini 

Golden Miss Marilyn, palomino sto -14 e. Puccini