Golden Sundancer

Golden Sundancer

e. Puccini u. Ekbäckens Siskin

 

 

Golden Sundancer är en s k Palomino-arab, alltså 50% arab med färgen Palomino. Vi kallar honom för Danny. Han är född hos oss den 27 april 2008. Han är vår förstfödda egna uppfödning! Vi är oerhört stolta över honom, hur han ser ut, hur han är och över alla hans framgångar!

Danny är nu såld till famlijen Assarsson i Österlen och ska vara deras ridponny i många år hoppas vi!

 

Danny är en ponny som är en mycket korrekt valack (numera) och väldigt trevlig att vila ögonen på. Han har fantastiska rörelser, och en enorm karisma. Han är snäll och vänlig ända in i själen och är lätt att hantera i alla situationer. Han har ett självförtroende av stora mått och kan vara lite stöddig mot andra valacker och hingstar. Men får han på sig sadel och träns vet han att det är arbete som gäller och då fokuserar han på det. Han äger en charm och utstrålning som inte lämnar någon han träffar oberörd. Hans höga intelligens gör honom lättlärd på både gott och ont. Han är trygg och snäll att rida av både barn och vuxna. Han är inriden av vuxen och bär utan problem en vuxen ryttare.

Danny tränas i dressyr, hoppning och Western. Han rids mycket i skog och mark och går bra att rida tillsammans med andra eller ensam. Vi har också påbörjat inkörning med gott resultat.

 

Han är 133cm hög och har den speciella färgen Palomino (isabell).

 

Hälsa:

Danny gick igenom den stora besiktningen som SH kräver helt utan anmärkning inför lösandet av hingstlicensen. Eftersom hans far är även testad och konstaterad SCID-fri, CA-fri och LFS-fri och hans mor är Welsh Mountain (i den rasen finns inte dessa sjukdomar) kan man med god säkerhet veta att han också är helt fri från anlag av ovan nämnda sjukdomar.

 

Utställningsmeriter:

Han visades första gången på en internationell arabhäst utställning som 1åring och vann då sin klass och blev Bästa Partbreed totalt!

Han visades på welsh-utställning och premiering som 2åring med silver och 39p. Detta även som 3 åring samt blev han klassvinnare. Danny visades samma år på internationell arabhästutställning och blev då klassvinnare och Bästa Partbreed med 87,33p och 2:an fick 72p. Även visad på Arabhäst i Väst`s utställning samma år och blev även där klassvinnare.

Som 4 åring visades han på Arabhäst i Väst nationella C-show och blev då klassvinnare och partbreed Champion med hela 90,5 p (fempoängs skalan) och fick högsta poäng på rörelser av alla tre domarna (1 från Spanien, 1 från Italien och 1 från Norge)! Hans totalpoäng var tredje högst på hela utställningen!!

 

Tävlingsmeriter:

Danny är tävlad i hoppning under hösten 2014 och en bit in på våren 2015 av Emmy Jakobsson med goda resultat och flertalet starter slutade med vinster eller andra placeringar. Emmy och Danny tränade också western bla Roping och kastade lasso efter fyrhjulings-dragen dummy-kalv!

 

Våren och sommaren 2015 var han hos Erica Eek och löste tävlingslicens ochmättes in för 2015 till 133cm. Detta ekipage har startat ett par klasser och det har gått bra.

Hösten 2015 var Danny hos Ida Krstovic och har tävlats i hoppning, tränats i frihetsdressyr, dressyr och hoppning. Han har flertalet vinster och vann KM trots att han fick tävla i samma klass som D-ponnies!

 

Betäckningskostnad:

Danny är numera glad valack!

 

>>> <<<