Arabiska Fullblod - Purebred Arabians

Arabiska Fullblod - Purebred Arabians

 

Vi gillar långbenta, linjerade, ganska slanka araber med lång vacker hals och vackra huvuden. Det viktigaste med arabens huvud är inte för oss, en super dish utan vi vill ha en bred platt panna, stora väl placerade ögon, korta huvuden med små mular och stora näsborrar sam välutvecklade ganascher med bra bredd.

 

De amerikanska linjerna passar oss väl vad gäller kropp, ben, hals och storlek och vi vill stärka upp dessa linjer med vår typ av huvuden. Goda rörelser och bra funktion är viktigt i alla tre gångarterna, inte bara i traven.

 

Viktigt för oss är också hästarnas lynne. Vi väljer noga ut vilka som passar ihop när vi väljer hingstar till våra ston. Som exempel; vår vackra Maggie är en ytterst vänlig själ men har ofta åsikter kring hur saker och ting ska gå till.... så att hingsten är snäll och enkel är ett måste. Aliyyah är mild och vill vara alla till lags och behöver ha en hingst med mer pondus utan att för den saken tappa vänligheten.

Vi matchar tex Missy och Puccini för avkommorna blir suveräna vad gäller exteriör, färg, storlek och ridbarhet men två så extremt milda godhjärtade föräldrar ger mjuka, sårbara avkommor som vi noggrant väljer köpare till. Puccini och Sissi lämnar oerhört typade ponnies med enorma rörelser och vacker färg, men också en intelligensnivå utöver det vanliga, vilket är på både gott och ont....

Danny gjorde underverk med Amirihes lite tyngre typ och lite grova huvud samtidigt som Amirihes lugna lynne och självsäkerhet skapade en avkomma med långa ben och mycket typ, som är bra att hantera och lär sig snabbt. Och har en vacker färg....